Kışın Vazgeçilmezi: Tirit Yufkasına Talep Artıyor

Samsun Yufka Üreticileri: Kış Aylarında Tirit Yapımı İçin Yoğun Talep

Samsun’un iç bölgelerinde kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan tirit nedeniyle yufkaya yoğun talep bulunuyor.

Tirit sezonunun başlamasıyla birlikte yufka talebi de artmış durumda. Havza ilçesinde bulunan 4 yufkacı, günlük olarak yaklaşık 1400 yufka üretiyor.

Üretilen yufkaların büyük bir bölümü, bölgede tirit yapan lokantalar ile işletmelere satılıyor.

Yufka üreticisi olan Şaziye Baş, yaptığı açıklamada günde 300 ila 400 arasında tiritlik yufka ürettiklerini belirtti.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte tiritlik yufka talebinin arttığını vurgulayan Baş, “İlçeden ve ilçe dışından gelen siparişlerimiz oluyor. Bazen siparişleri zamanında yetiştirmekte zorlanabiliyoruz. Yoğunlukla lokantalara tiritlik yufka temin ediyoruz. Yufkanın tanesini 12,5 liradan perakende olarak satışa sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Tiritlik yufkanın pişirilmeye hazır olduğunu söyleyen Baş, tüm talepleri karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir